Cookies en privacy

HBO Bachelor Informatica
NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding
Cursusvorm

HBO Bacheloropleiding

Duur

48 maanden

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Vakgebieden Business IT
Last minute deal Last minute deal
Deskundig en persoonlijk trainingsadvies?
Algemeen
Algemeen

Wil je leren hoe de systemen en de programma’s onderling functioneren en hoe je ze ontwerpt, bouwt en beheert? Ook als het gaat over apps voor verschillende devices? In een digitale wereld neem je als IT-specialist een belangrijke plaats in. Ontwikkel je tijdens de HBO Bachelor Informatica tot IT-specialist op erkend HBO Bachelorniveau. Je gaat aan de slag met de kern van informatica. Zo besteed je aandacht aan IT-development, testmanagement, ontwerpen en programmeren en IT-security. Maar ook cloud computing en technisch datamanagement komen aan bod. In de tweede fase kies je een keuzeprogramma waarmee je je specialiseert. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verdieping op het gebied van big data analytics, business intelligence, data of security engineering. Volg de HBO Bachelor Informatica van onze businesspartner Hogeschool NCOI en zet een beslissende stap in je carrière binnen de ICT.

Wat is jouw beroepsperspectief?

Na afronding van deze opleiding kun je onder andere de volgende functies vervullen:

  • App developer
  • Cloudspecialist
  • Data modeller
  • IT-consultant
  • IT-projectmanager
  • IT-securityspecialist/officer
  • Service delivery manager
  • Infrastructure beheerder
  • Testmanager
  • Webdesigner
  • Servicesupportmanager

Voor wie

Je hebt belangstelling voor informatica en je hebt interesse in een volwaardig, erkend HBO Bachelorgetuigschrift. Met deze opleiding word je opgeleid tot IT-specialist op HBO-niveau.

Deze HBO Bachelor Informatica kun je volgen als je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je geen van deze diploma’s? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets, waarmee je laat zien dat je de kwaliteiten hebt die nodig zijn voor een HBO Bacheloropleiding, bijvoorbeeld door je werkervaring. Zie Toelichting HBO Bacheloropleidingen voor meer informatie.

Aanpak

De HBO Bachelor Informatica is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volg je meerdere modules. Jouw opleiding wordt op maat gemaakt, waarbij jouw vooropleiding en werkervaring bepalen hoe snel je de opleiding kunt doorlopen. Tijdens je gehele studie heb je een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar je tijdens je opleiding tegenaan loopt.

Leren in de praktijk

Als je een baan hebt die aansluit op je opleiding, dan maak je opdrachten in je eigen werkomgeving. Zo doe je ervaring op met de onderwerpen uit de opleiding. Ligt je werk niet in het verlengde van de opleiding? Dan kun je toch deelnemen. Je loopt dan stage, zodat je ervaring kunt opdoen in het vakgebied. Je kunt je stage combineren met het afstuderen, maar je kunt ook eerder in de opleiding stage lopen.

Jouw leerroute

Bij ons kun je flexibel studeren. Dat betekent dat jij de opleidingsvariant kunt volgen die bij jou past. Met elke variant behaal jij jouw erkende HBO Bachelorgetuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.

Regulier

In 3 fases en een afstudeerfase doorloop jij jouw HBO Bachelor. Je kunt instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+ toets.

HBO OP MAAT

Op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring bepaal jij samen met een studiecoach hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren (het laten waarderen van eerder opgedane werk- en leerervaringen) of door het volgen van onderwijs. Heb je belangstelling voor HBO OP MAAT? Meld je dan aan voor de reguliere opleiding. Door in je toelatingsdossier de extra vragen over HBO OP MAAT te beantwoorden, kun je zien of het interessant voor je is. Als je hiervoor kiest kun je dit in het toelatingsdossier meteen aangeven. Een studiecoach neemt dan contact met je op.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van onze businesspartner NCOI kunnen jouw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet het levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Subsidie

Je werkgever komt op basis van deze opleiding mogelijk in aanmerking voor subsidie praktijkleren (SPL). Dat is een vergoeding van maximaal € 2.700,- per persoon per jaar, gedurende de looptijd van de regeling. Zie Subsidie Praktijkleren voor meer informatie.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Programma
Afronding
Planning
Kosten